Son gezilenler
Son gezilenler boş...

2020 Yılı Patara Yılı

Antalya’nın en sevilen tatil cennetlerinin ve huzur köşelerinin başında gelen Patara, 2020 yılı’nda kültürel turizminin başkenti olacağa benziyor. Noel baba olarak bilinen Aziz Nikolaos’un doğduğu ve Apollon’un yaşadığı yer olarak da bilinen bu tarihi cennet, Antalya’nın kapılarını kültürel anlamda da tüm dünyaya açacak. Muğla Fethiye ve Antalya Kalkan arasında kalan Patara, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kültürel bir uygarlık aynı zamanda. Ancak caretta carettaların yumurtlama alanı ve tertemiz plajıyla daha çok bilinen Patara, 2020 yılı itibariyle hem yaz hem de kültür turizmi olarak fazlasıyla canlanacak ve rağbet görecek bir destinasyon olacak. Geçmişten günümüze kadar varlığını koruyarak gelen yapılar ve özellikle yapılan kazı sonuçları büyük bir yerleşim yerini gözler önüne seren Patara’da turizminde gelecek yıllar içinde ciddi oranda artış bekleniyor.

Patara’da tatil nasıl yapılır?

Milyonlarca insan ve milyonlarca zevk mevcut. Kimisi deniz turizmini tercih ederken tüm yılın yorgunluğunu atmak için, kimisi tarihin tozlu yapılarını ziyaret edip yeni kültürel geziler yapmak ister. Bu anlamda Türkiye tatilcilere oldukça geniş bir seçim hakkı sunuyor. Özellikle yabancı turistler tarafından daha fazla tercih edilen kültürel gezilerde, Patara Akdeniz gezisi sırasında uğranacak başlıca tarihi destinasyonlarından birisi. Türkiye’nin ilk meclis binasına ev sahipliği yapan Patara aynı zamanda günümüze kadar varlığını koruyarak gelen deniz feneri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir bölge. Patara Antik Kenti, tiyatrodan meclis binasına, anıtsal su yollarından dönemin tapınaklarına kadar bir çok yapıyı bünyesinde barındırıyor. Kültürel tatil tutkunlarının heyecanla keşfe çıkacağı Patara’da şahit olunabilecek oldukça geniş bir tarih yatıyor. Dileyen bölgede kamp kurarak bu tarih beşiğinde konaklayabilir, dileyen de yakınlarda oldukça revaçta olan kiralık villa konaklaması ile tatilini değerlendirebilir.

Patara’da kiralık villa tatili…

Antalya, Türkiye’nin önde gelen turizm lokasyonlarından biri. Gerek doğası, gerek tertemiz plajları, gerek denizi, gerek tarihiyle. Her zevke göre sunduğu tatil alternatifleri ile Antalya her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor. Son yılların yükselen değeri Patara’da, sunmuş olduğu tarihi ve kültürel birikimle bölge turizmini canlandıran en önemli yerleşim alanlarından biri. Durum böyle olunca bölgede konaklama alternatifleri de son yıllarda ciddi oranda artış göstermeye başladı. Tatilin bir gereksinim, sosyal ve psikolojik bir ihtiyaç olduğu gerçeği, işletmecileri de harekete geçirdi. Artan otel sayıları, pansiyonlara rakip apartlar ve özellikle son yıllarda ciddi bir şekilde artış gösteren, oldukça da tercih edilen bir konaklama alternatifi de kiralık villalar. Patara’da tatil yapmak, bölgenin dokusunu havasını solumak isteyenlere çok özel seçenekler sunan kiralık villalar; muhafazakar kiralık villalardan, lüks villalara, doğa manzaralı balayı villalarına kadar geniş bir seçim yelpazesi sunuyor tatilcilere. Yoğun iş stresi, şehir hayatının yoğunluğu derken huzur odaklı dinlenmenin yoğun olduğu tatiller daha fazla tercih edilmeye başlandı. Kiralık villa tatillerinde de, doğa manzaralı ya da deniz manzaralı kiralık villa alternatifleri olan bu konaklama şekillerinde, tatilciler diledikleri kadar konaklayabilip, villalarından çıkmak durumunda kalmadan da tatilini oldukça keyifli bir hale getirebiliyor.

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Yazlıkcım olarak, 2020 yılı içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, ilk günden bu güne, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ediyoruz. Bu dönemde siz değerli misafirlerimizin Korona virüs salgınından uzak izole bir tatil keyfi yaşamasını sağlamak için çalışanlarımızın ve villalarımızın güvenliğini, sağlığını en üst düzeyde koruyacak gerekli tüm önlemleri alıyoruz.

YAZLIKCIM İLE YAPACAĞINIZ TATİLİNİZDE NEREDEYSE EVİNİZDE OLDUĞUNUZ KADAR RAHAT HİSSETMENİZİ SAĞLAYABİLECEK ŞEYLERDEN BAZILARI…

Yazlıkcım olarak, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ederek tatilden beklentilerinizi tam anlamıyla 100’de 100 memnuniyet misyonumuzla karşılayamaya devam etmekteyiz.

Saygılarımızla,
YAZLIKCIM-BEGONVİL GRUP EMLAK TUR. TİC. VE SAN. LTD.ŞTİ

Bizi Takip Et!