Son gezilenler
Son gezilenler boş...

Antalya ülkemizin deniz turizmi açısından en çok tercih edilen illeri başında geliyor. Ancak yaz turizmi yanında kültür turizmini de tercih edip, tatilini bu alanda yapmak isteyenler için de sıkça tercih edilen bir destinasyon. Özellikle sınırları içinde barındırdığı Antiphellos Antik Kenti, tarih ve kültür meraklıları için unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bu tarihi ve mimarisi ile göz alıcı yapı, Antalya’nın Kaş ilçesi sınırları içinde yer almaktadır.

Antiphellos, MÖ 2. Yy’da kurulmuş olan kent, özellikle Hellenistik dönemde ticari girişimlerin desteklediği gelişmelerle yükselişe geçer ve ciddi bir liman kenti olma özelliğine kavuşur. Mimari açıdan tam bir işçilik örneği sergileyen bu antik kent, Meis yarımadası manzarasıyla da, tarihi açıdan olduğu gibi manzarasıyla da ziyaretçilerini fazlasıyla etkiliyor. Antiphellos Antik Kenti, dönemin en önemli liman kenti olması yanında bölge ormanlarından sedir ağacı ticaretini de yürütüyor olmasıyla da dönemin hem kendi kendini geçindiren hem de diğer ticari merkezler ile ilişkiler yürütmesine neden olan lokasyonu haline gelmiştir.

Sizce de çok güzel değil mi, ülkemizde hem yaz, hem kış, hem kültür turizminin doyurucu nitelikte olması. Tercihiniz hangi alanda olursa olsun, birçok noktaya gidip görüp, benzersiz deneyimler yaşamanız mümkün. Kültür turizminin de, özellikle gittiğiniz yerin tarihi ve kültürel dokusunu araştırıp gidiyor ve bu deneyimi yaşıyorsanız, ölmeden önce yapılması gereken listenizdeki önemli bir maddeyi yerine getirmiş oluyorsunuz. Antiphellos Antik Kenti, gezi listenizdeki yerini hak eden benzersiz ve göz kamaştırıcı bir yer. Tarihi önemi, kültürel dokusu, deniz manzarası, etrafını çevreleyen ve oksijene doymanızı sağlayacak sedir ağaçlarının dinginlik veren hışırtısıyla, surlarda oturun gözlerinizi kapatın huzuru hissedin. Gözlerinizi tekrar açtığınızda inanın zamanda yolculuk yapmış gibi olacaksınız. Tabi bölgenin dokusunu az da olsa bilmeniz gerekiyor ki, o huşuyu tam içinizde hissedebilin.

Ne yazık ki bu antik kentten günümüze gelebilen sadece Antik Tiyatro oldu. MÖ 2. Yy’da önemli bir yaşam, liman ve ticaret kentinden günümüze sadece antik tiyatro kalıntılarının zarar görmeden gelmiş olması her ne kadar üzücü olsa da, bölgenin önemini azaltmıyor. Tiyatro sapasağlam günümüze kadar dimdik ayakta gelmiş ancak Kaş’ı gezmeye başladığınızda antik kentten kalan irili ufaklı, belirli belirsiz izler göreceksiniz. Tarih Kaş’ı gezerken peşinizi bırakmayacak, buna hazırlı olun JAntik tiyatro hariç günümüze kadar tarihi yapısını koruyarak gelen bir başka eser de yine Antiphellos Antik Kenti içinde yer alan Kral Lahdi. Özellikle bölgeyi ziyaret eden turistlerin büyük ilgi gösterdiği lahit Uzun Çarşı civarında yer almakta bunun yanında Dansözler Mezarı da yine kentin dikkat çeken yapılarından biridir. Bu tarz örneklere sıkça rastlayacağımız Kaş’ın, hem yaz hem de kültür turizmi açısından zengin olması siz tatilcileri her anlamda memnun edecek.

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Yazlıkcım olarak, 2020 yılı içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, ilk günden bu güne, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ediyoruz. Bu dönemde siz değerli misafirlerimizin Korona virüs salgınından uzak izole bir tatil keyfi yaşamasını sağlamak için çalışanlarımızın ve villalarımızın güvenliğini, sağlığını en üst düzeyde koruyacak gerekli tüm önlemleri alıyoruz.

YAZLIKCIM İLE YAPACAĞINIZ TATİLİNİZDE NEREDEYSE EVİNİZDE OLDUĞUNUZ KADAR RAHAT HİSSETMENİZİ SAĞLAYABİLECEK ŞEYLERDEN BAZILARI…

Yazlıkcım olarak, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ederek tatilden beklentilerinizi tam anlamıyla 100’de 100 memnuniyet misyonumuzla karşılayamaya devam etmekteyiz.

Saygılarımızla,
YAZLIKCIM-BEGONVİL GRUP EMLAK TUR. TİC. VE SAN. LTD.ŞTİ

Bizi Takip Et!