Son gezilenler
Son gezilenler boş...

Yine Antalya, yine bir tarihi doku, yine bir kültürel miras bölgesi Demre Myra. Antalya’nın Demre ilçe sınırları içinde bulunan Myra Antik Kenti, Likyalılardan günümüze tüm ihtişamıyla gelmeyi başarmış ülkenin kültürel miraslarından biri. Mağara şeklinde mezarlardan oluşan yapı, zamanında Roma ve Bizans imparatorluğunun hüküm sürdüğü bir alan. Hüküm sürmüş imparatorlukların da izini bünyesinde barındıran Myra, İ.Ö 5. Yy’dan beri bölgene varlığını sürdürmekte, baş döndüren ihtişamıyla.

Tarihe ve tarihsel mirasa meraklıysanız Demre Myra sizi fazlasıyla memnun edip, gezi anılarınıza unutulmayacak tecrübe ekleyeceğiniz bir yer. Ayrıca bölge, Likya döneminde en büyük altı kentten biri. Likyalılar, dini ve idari yönden gelişmiş bir uygarlık olup, varlık gösteren zengin iş adamlarının desteğiyle birçok yapı inşa edilerek günümüze kültürel miras olarak kalmaları sağlanmış. Demre Myra da bu kültürel mirasların başında gelerek, bölgenin bu anlamda ziyaretçi çekmesini sağlayan gözde tarihi destinasyonlarından. Sarp kayalar oyularak ve mimari olarak işlenerek meydana gelen Myra Antik Kenti, ziyaretçilerine de hayran dolu gözlerle izleyecekleri görsel bir ziyafet sunuyor. Günümüze ulaşan kalıntılar içinde antik tiyatro da yer almakta. Özellikle Aziz Paul ve dostlarının uğrak yeri olduğu için ise Hristiyanlar için hem kutsal hem de özel bir anlam taşımakta. Ancak dini bir ayrım yapmadan kültür ve tarih tutkunları için de görülmesi gereken, görüldükten sonra ise unutulmayacak bir anı olarak kendine yer edinen değerli bir kent.

Eğer gezi ve tatillerinizde bol bol fotoğraf çekerek anı biriktirmeyi seven bir gezginseniz, Myra Antik Kenti kayaların içindeki varlığıyla albümünüzde kendine başköşe oluşturacak, her bir karede tarihi bir koku alacağınız şahane bir miras. Saygı duruşunu hak eden bu tarihi yapı, zamanında kent olarak kullanılıyor ve bunu bilmek ziyaretçilerinde şaşkınlık uyandıran bir merak oluşturuyor. Yüzyıllar öncesinde mimari anlamda bu kadar ileri olan bir uygarlık, doğaya herhangi bir zarar vermeden oluşturulmuş bir yerleşim alanı. Doğaya saygılı, korunaklı, dikkat çekici, sağlamlığı ile günümüze ulaşmış bir başyapıt. Sizce de hayranlık duyulacak gibi değil mi?

Demre, Myra Antik Kenti başta olmak üzere; Noel Baba Kilisesi, Andriake Kuş Cenneti, Çayağzı Plajı, Heroon Anıtı, Soura Antik Kenti de bölgede görülmesi gereken tarihi ve kültürel alanlardan sadece bir kaçı. Likyalılar idari yönden gelişmişliğinin yanında dini olarak da önemli bir merkez olması, bölgede kilise ve lahitlerin de varlığını destekler nitelikte. Myra Antik Kenti’ni günün her saati görüp fotoğraflayabilirsiniz. Ancak akşam güneşinin etrafı saran kızıllığının, ağaçların arasında süzülerek yansıttığı renk Myra’yı tarif edilemez güzelliklere boğuyor. Ziyaretiniz esnasında ne demek istediğimizi anlayacak ve bize hak vereceksiniz. Tarih meraklıları Demre Myra’yı görmeden Antalya’dan ayrılmayın. Myra Antik Kenti’ne giriş ücretli ancak müzekartı da geçerli.

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Yazlıkcım olarak, 2020 yılı içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, ilk günden bu güne, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ediyoruz. Bu dönemde siz değerli misafirlerimizin Korona virüs salgınından uzak izole bir tatil keyfi yaşamasını sağlamak için çalışanlarımızın ve villalarımızın güvenliğini, sağlığını en üst düzeyde koruyacak gerekli tüm önlemleri alıyoruz.

YAZLIKCIM İLE YAPACAĞINIZ TATİLİNİZDE NEREDEYSE EVİNİZDE OLDUĞUNUZ KADAR RAHAT HİSSETMENİZİ SAĞLAYABİLECEK ŞEYLERDEN BAZILARI…

Yazlıkcım olarak, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ederek tatilden beklentilerinizi tam anlamıyla 100’de 100 memnuniyet misyonumuzla karşılayamaya devam etmekteyiz.

Saygılarımızla,
YAZLIKCIM-BEGONVİL GRUP EMLAK TUR. TİC. VE SAN. LTD.ŞTİ

Bizi Takip Et!