Son gezilenler
Son gezilenler boş...

Bir plaj düşünün tam kanyon ağzında olsun, bembeyaz kumları ve turkuaz sularıyla sizi karşılasın, tepesinden fotoğraf çekmeye doyamayacağınız manzarasıyla da sizi büyülesin. Kaputaş Plajı tabiri caizse tam da böyle yer. Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde, Kalkan’a 7 km uzaklıkta bulunan bu benzersiz plajın suyu, yer altından akan suların deniz kenarında kumlar arasından süzülmesi sonucu serin ve turkuaz renktedir. Plaj herkese açık ancak ona ulaşmak için tam 187 basamak inmeniz gerekiyor.  Yani tepelerin altındaki bu turkuaz cennete ulaşmanız için biraz emek harcamak gerekiyor deyim yerindeyse.

Kaputaş plajı, her yaz yerli yabancı pek çok ziyaretçi ağırlıyor. Bu anlamda Antalya turizmine katkısı yadsınamaz bir gerçek. Ancak plajın öyle bir özelliği var ki; hani uzun bir kara yolculuğu sonunda yazın kavurucu sıcağı sizi bunaltmış kendinizi serin sulara bırakmak istersiniz, bir de hiç beklemediğiniz bir anda çölde karşınıza göz alıcı bir vaha çıkar ya tam da böyle bir yer işte. Eğer bir tekneniz varsa, plajın sakin koyunda da Kaputaş’ın tadını çıkarabilirsiniz elbette. Plaj, Ege’nin çoğu plajı uzun göz alıcı bir uzunlukta değil belki ama etrafını çevreleyen yüksek kayalıklarla diğer plajlardan ciddi bir şekilde ayrılıyor. Kaputaş Plajı, Antalya’ya il sınırları içinde bulunsa da, civardaki birçok merkeze de oldukça yakın. Hava yolu ile yolculuk yapacaksanız özellikle Dalaman havaalanını tercih etmelisiniz zira Antalya’ya nazaran Dalaman’a daha yakın bir konumda. Ulaşımı her açıdan kolay bir noktada olan Kaputaş plajının tek sıkıntısı otopark alanının yok denecek kadar kısıtlı olması. Bu sorunu çözdükten sonra ise, her şeyi unutup doğa harikası plajın tadını, gün rengini kızıla döndürene kadar yaşayacaksınız.

Yüzmek ayrı bir keyif hele de dalışa meraklı olan deniz tutkunları için ise vazgeçilmez bir hobi. Ancak çoğu insan yüzme deneyimini de göz alıcı mavilikte, baş döndüren dinginlikte ve özellikle yaz sıcaklarını unutturacak sularda yüzmek ister öyle değil mi? “Kızgın kumlardan serin sulara” denilen gerçeği tam anlamıyla yaşama garantisi sunuyor siz tatilcilere Kaputaş Plajı. Tabi bu deneyime kavuşmak için küçük bir bedel ödemeniz gerekiyor. Zira şemsiye ve şezlong kiralamak ücrete tabi. Ancak kendi şemsiyenizi de yanınızda getirebilirsiniz. İlla ki plajın şemsiyesini kullanmak zorunluluğunuz yok elbette. Eklemek istediğimiz diğer bir noktada ne yiyeceksiniz? Kaputaş plajını gidecekseniz yanınızda yiyecek içecek bir şeyler götürmeniz gerekmektedir. Çünkü bu doğal alan koruma altında olduğu için etrafında yapılaşmaya izin verilmediği gibi büfe, kafe yerler de bulmanız imkansız.

İster havadan ister karadan şahane bir manzara sunan bu engin turkuaz sularla gördüklerinizle yetinmeyin, tatil planınızı yaparken görülecekler listenize Kaputaş Plajını eklemeyi unutmayın. Bizden söylemesi.

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Yazlıkcım olarak, 2020 yılı içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, ilk günden bu güne, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ediyoruz. Bu dönemde siz değerli misafirlerimizin Korona virüs salgınından uzak izole bir tatil keyfi yaşamasını sağlamak için çalışanlarımızın ve villalarımızın güvenliğini, sağlığını en üst düzeyde koruyacak gerekli tüm önlemleri alıyoruz.

YAZLIKCIM İLE YAPACAĞINIZ TATİLİNİZDE NEREDEYSE EVİNİZDE OLDUĞUNUZ KADAR RAHAT HİSSETMENİZİ SAĞLAYABİLECEK ŞEYLERDEN BAZILARI…

Yazlıkcım olarak, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ederek tatilden beklentilerinizi tam anlamıyla 100’de 100 memnuniyet misyonumuzla karşılayamaya devam etmekteyiz.

Saygılarımızla,
YAZLIKCIM-BEGONVİL GRUP EMLAK TUR. TİC. VE SAN. LTD.ŞTİ

Bizi Takip Et!