Son gezilenler
Son gezilenler boş...
Ülkemiz, yüzyıllardan beri birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığı için çoğu bölgemizde değişik kültürel ve tarihsel izler görmek mümkün. 3 tarafının adalarla çevrili olması jeopolitik açıdan çok önemli ancak bir de doğal güzellikleri var ki, görülmeye değer demek yetmez bizzat hissetmek, o güzelliklere şahit olmak ve anılarımızı yeryüzündeki cennetler ile süslemek gerek. Ülkenin doğal cennetlerine sıkça rastlayacağımız en zengin lokasyonların başında gelen Antalya ise, her bir köşesinde buram buram tarihi hissedip, “cennet de böyle bir yer olsa” diyeceğiniz güzelliklere sahip. İşte bu doğan cennetlerden biri de Kekova… Huzuru, doğası, kuş cıvıltıları, kültürüyle güzide yer, koruma alanı olarak ilan edilen o güzelim Kekova…

Antalya’nın Demre ilçesine yakın, Orman Bakanlığı tarafından 1990 yılında sit alanı ilan edilen Kekova, etrafı yüksek kayalıklarla çevrili şirin ve güzel bir ada. Koruma altına alınmış sit alanı olduğundan, ülkenin nadir bakir yerlerinden biri Kekova. Bu özelliği de özgürce tüm güzelliklerini ziyaretçilerine sunmasına neden olmuş. Kekova’yı turlarken tarihin izlerine her adımda rastlamanız mümkün. Lahitler, batık kentler, antik tiyatro kalıntıları, kaya mezarlar sizleri tarihsel yolculuğa çıkaracağı gibi, hayranlık dolu gözlerle kalıntıları gezip şaşıracaksınız. Ancak antik çağda bölgenin yükselen deniz sularının altında kalmasıyla tarihi kalıntıların da büyük çoğunluğu su altında kalmış. Bundan dolayı Kekova’yı turlarken, denizin içinde sizi büyülemeye hazır batık bir şehir ve şehir kalıntılarıyla karşılaşmanız mümkün. Tarihi açıdan ziyadesiyle tatmin eden Kekova yaz turizminin de ülkemizde aktif bir şekilde yaşandığı en önemli destinasyonlarından.

Kekova denizinin çok güzel bir özelliği var ki o da tüm Akdeniz sularının en temizinin bu bölgede hayat sürüyor olması. Tertemiz suları, çocuklarınızın da denizde bolca vakit geçirmesi için güvenli.Adanın etrafında yine büyüklü küçüklü ada mevcut. Masmavi denizin üzerinde yemyeşil ada ve adacıkları, Kekova’da bulunan Simena kalesinde tırmanıp seyre dalmak hele de günbatımı kızıllığıyla paha biçilemez bir manzara sunuyor. Zaten Kekova kayalıklarla çevrili olduğundan dolayı, herhangi bir noktasından da sunduğu yeşil mavi güzellikleri izlemek mümkün. Yıl içinde yerli ve yabancı turist ağırlayan Kekova, bir kısmı suların altında bir kısmı karada yer alan çok özel bir bölge. Bu özelliği ile ülkemizden ziyade dünyada da benzerine çok rastlanmamasıyla nadir kentlerden biri. Sit alanı olması nedeniyle Kekova’nın bakirliği ve deniz sularının tertemiz olması sevindiriyor. Tatilciler bölgede aktif bir gece hayatı beklentisiyle geliyorsa hayal kırıklığı yaşamaları kaçınılmaz. Burası daha ziyade, şehir hayatının gürültüsü ve hengamesinden kaçıp, ruhen ve bedenen dinlenmek isteyenler için çok daha ideal. Yazın sıcaklığını masmavi sularda hafifletecek, akşam yemeğini küçük ve salaş balıkçı restoranlarında yiyecek, gece yakamozun aksini hafif dalga sesleriyle izleyecek tatilciler için Kekova fazlasıyla ideal ve memnun edecek bir tercih olacaktır.

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Yazlıkcım olarak, 2020 yılı içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, ilk günden bu güne, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ediyoruz. Bu dönemde siz değerli misafirlerimizin Korona virüs salgınından uzak izole bir tatil keyfi yaşamasını sağlamak için çalışanlarımızın ve villalarımızın güvenliğini, sağlığını en üst düzeyde koruyacak gerekli tüm önlemleri alıyoruz.

YAZLIKCIM İLE YAPACAĞINIZ TATİLİNİZDE NEREDEYSE EVİNİZDE OLDUĞUNUZ KADAR RAHAT HİSSETMENİZİ SAĞLAYABİLECEK ŞEYLERDEN BAZILARI…

Yazlıkcım olarak, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ederek tatilden beklentilerinizi tam anlamıyla 100’de 100 memnuniyet misyonumuzla karşılayamaya devam etmekteyiz.

Saygılarımızla,
YAZLIKCIM-BEGONVİL GRUP EMLAK TUR. TİC. VE SAN. LTD.ŞTİ

Bizi Takip Et!