Son gezilenler
Son gezilenler boş...

Kiralık Villa Dolandırıcılarına Dikkat !

Son yılların yükselen tatil ve konaklama anlayışı villa kiralamaları, insanlara güzel bir amaç için hizmet ediyor olsa da bunu da kötü emellerine alet eden dolandırıcılar ne yazık ki yok değil. Hatta son birkaç yılda fazlasıyla arttı bu dolandırma vakaları. Tatile çıkacak insanların, rahatça tatillerini geçirip konfor içinde konaklamaları adına hizmet veren villa kiralama firmaları ne yazık ki dolandırıcılar yüzünden fazlasıyla sıkıntıda. Tatile çıkacak kişilerde kaliteli ve kurumsal firmalara karşı da bir güvensizlik oluşmuyor değil durum böyle olunca. Ancak villa kiralaması yapmadan dikkat edeceğiniz bazı hususları göz ardı etmezseniz güvenilir bir firmadan villanızı kiralayıp tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Ancak uygun fiyat etiketine kanıp da kiralama yapacağınız firma ile ilgili bir araştırma yapmazsanız tatilinizin zehir olması mümkün. Tatile çıkmadan daha doğrusu villa kiralamadan önce dikkat etmeniz gereken hususları sizin için aşağıdaki maddelerde derledik, lütfen göz ardı etmeyin ve tüm sene boyunca hayalinizi kurduğunuz o konforlu tatili ertelemeyin;

1 – Maddelerin başlıca ve en önemli olanı, kiralama yapacağınız firmayı çok iyi araştırmanız. Güvenilir olup olmadığını iyice araştırıyor olmanız, gönül rahatlığıyla kiralama yapmanızı sağlayacaktır. İletişime geçtiğiniz de, kiralama yapmadan önce gelip evi gezmek istediğiniz söyleyin. Karşı taraf ziyaretinizi direkt kabul ediyor ve istekle sizi davet ediyorsa güvenilir bir firma demektir. Buna lütfen dikkat edin.

2 – Ödeme araçları ile değil kiralama firmalarının direkt banka hesaplarına ödeme yapın ve yaptığınız ödemenin detaylarını firmadan isteyin.

3 – En güven duyulan durumlardan biri de, daha önceden herhangi bir kiralama firmasıyla çalışmış ve memnun kalmış olması. Bu size de gönül rahatlığıyla önermesine sizin de firmaya güvenmenize neden olacaktır.

4 – kiralamada istediğinizin indirimi fazlasıyla belki de normal bedelin yarısından bile daha fazla indirim yapılıyorsa mutlaka karşı tarafa şüpheyle yaklaşın. Çünkü hiçbir firma, gerekli indirim oranından daha fazlasını kullanamaz.

5 – Yine dikkat edilmesi gereken ve günümüzün en büyük sıkıntılarından biri de 0800’lü hatlar. Bu numaralardan gelen telefon taleplerine cevap vermeminiz iyi olacaktır. Eğer villa kiralaması yapan bir firma ile görüşüyorsanız, sabit bir hatta sizi aradığını ya da sizin arayacağınız firmanın da sabit hattı olmasına dikkat edin. Cep telefon numarası ile sizinle iletişime geçilmiş olabilir gayet normal bir durumdur bu ancak tekrar etmek gerekirse sabit bir yerel numaranın da olmasına dikkat edin.

6 –Bağlı bulunduğu oda ve kurumları araştırmanızı tavsiye ederiz. Aynı zamanda kullandıkları domain alan ismini de yine Google da aratarak firmanın geçmişine daha kolay ulaşabilirsiniz.

7 – Firmaya ödemeniz gereken miktarın hepsini eve henüz giriş yapmadan göndermeyin. Konaklamaya başlayacağınız gün, depozitodan hariç gerekli ödemeyi yapmayı rica edin. Firma tarafından olumlu olarak karşılanıyorsa ödeme şekliniz, güvenliğinden şüphe etmenizden gerek yoktur.

8 – Herhangi bir kanal ya da site üzerinden değil, kiralama yapan firma ile iletişime geçerek kiralamayı yapın.

9 – İletişime geçtiğiniz firmanın ofisi yoksa sadece web site üzerinden satış yapıyorsa güvenlik konusunda ciddi bir açıklık var demektir. Sizi ağırlayıp karşılayacak ofisi olmayan firmalara itibar etmeyin.

Bu saydığımız maddeler basit ancak dikkat etmeniz gereken maddeler. Villa kiralama yaparken lütfen bu saydığım hususları göz ardı etmeyin. Günümüzde her alanda bu kadar dolandırıcı türemişken, ne tatiliniz heba olsun isteriz ne de bizlere olan güveniniz. Bizimle de iletişime geçerken lütfen bizi de araştırın, saydığımız maddelere dikkat edin ve mevcut lokasyondan sordurun hatta bir tanıdığınızı yönlendirin çay kahve ikram edelim J

Hepinize şimdiden konforlu, mutlu, huzurlu iyi tatiller dileriz…

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Yazlıkcım olarak, 2020 yılı içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, ilk günden bu güne, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ediyoruz. Bu dönemde siz değerli misafirlerimizin Korona virüs salgınından uzak izole bir tatil keyfi yaşamasını sağlamak için çalışanlarımızın ve villalarımızın güvenliğini, sağlığını en üst düzeyde koruyacak gerekli tüm önlemleri alıyoruz.

YAZLIKCIM İLE YAPACAĞINIZ TATİLİNİZDE NEREDEYSE EVİNİZDE OLDUĞUNUZ KADAR RAHAT HİSSETMENİZİ SAĞLAYABİLECEK ŞEYLERDEN BAZILARI…

Yazlıkcım olarak, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ederek tatilden beklentilerinizi tam anlamıyla 100’de 100 memnuniyet misyonumuzla karşılayamaya devam etmekteyiz.

Saygılarımızla,
YAZLIKCIM-BEGONVİL GRUP EMLAK TUR. TİC. VE SAN. LTD.ŞTİ

Bizi Takip Et!