Son gezilenler
Son gezilenler boş...

Daha önce ziyaret ettiniz mi bilemeyiz ama Meis Adası’nı gezilecekler listenizde başköşeye taşımanızda fayda var. Gerek rengarenk evleri, gerek lezzetiyle damağınızdan silinmeyecek küçük şirin balıkçı lokantaları, gerekse doğal zenginlikleriyle Meis Adası’nda bol huzurlu bir tatil geçirmeye hazır olun. Ada, Yunanistan’a bağlı on iki adadan yalnızca biri. Yunanistan’da bir ada ancak çok değil Türkiye’ye de 2 km uzaklıkta. Görünüş olarak yine Yunanistan’ın Symi adasına benzese de, Meis Adası diğer Yunanistan adaları gibi şahsına münhasır aslında.

Ada tarihi açıdan ziyaretçilerini oldukça tatmin edici. Rodos Şövalyelerinden tutun da Osmanlılara kadar adada egemenlik kurmuş birçok uygarlık ve birlik mevcut. İkinci Dünya Savaş’ından sonra ise temelli olarak Yunanistan’a geçmiştir. Adada hüküm sürmüş pek çok uygarlık var dedik, haliyle tarihi anlamda bu uygarlıkların esintilerini bölgede hissetmek mümkün. Gerek kültürel gerekse yerleşim alanında olsun Meis Adası, tarihi izleriyle gezinizi unutulmaz kılıyor. Bazıları kalabalık, büyük, eğlence alanları çok olan yerleri tercih ederken bazıları ise dinlenme tatillerini yeğler. Dinlenmek, şehrin yorgunluğunu üzerinden atmak, denize sıfır meyhanelerde demlenerek fonda yükselen Yunan şarkılarına eşlik etmek ister, vuku içinde. Tercihiniz bu yöndeyse Meis Adası bu anlamda ihtiyacınızı eksiksiz karşılayacak bir bölge. Küçük bir ada olması ulaşımı olumsuz etkilemiyor hatta tam tersi adada bir havaalanı mevcut. Aynı zamanda Antalya Kaş’tan da adaya devamlı vapur seferleri var.

Ada sarp kayalıklarla çevrili ve girintili çıkıntılı olduğu için bölgeye sadece doğu kıyısından giriş yapılabiliyor. Ve yine doğu bölgesindeki Magisti Köyü adanın tek yerleşim yeri. Yani adanın tek vakit geçilip, gezilecek yeri Magisti Köyü. Ancak bu sıkıntı teşkil eden bir durum değil tam tersi kalabalıkla yorulmayacağınız benzersiz bir keyifle tatilinizi sürdüreceksiniz adada. Ada  küçük ancak güzellikleri büyük. Yapılacakları da fazla tabi. İsterseniz kumsalda denizin keyfini sürün, isterseniz tepelere tırmanıp adayı ve Antalya’yı seyre dalın, isterseniz de Yunanistan’a özgü o daracık ve rengarenk evlerle çevrelenmiş sokaklarını gezintiye çıkın. Siz yine de hepsini yapmadan adadan ayrılmayın, tercih edeceğiniz her bir aktivite sizi fazlasıyla memnun edecek. Meis Adası’na ulaştığınızda zaten bu vaatleri duyar gibi oluyorsunuz, çünkü daha ilk dakikalardan ada sizi coşkulu bir hoş geldin ile karşılıyor. Adaya sadece doğu kısmından giriş yapılıyor dedik ancak Mavi Mağara diye adlandırılan, doğaya ve maviliklere ait tüm güzellikleri içinde barındıran bu mağaraya adanın doğu girişinin tam arkasında bulunan bu benzersiz yapıya deniz taksisiyle gitmek mümkün. 70 metre yükseklikte olan bu mağarayı ziyaret edip, karanlık ama masmavi sularında yüzmeden Meis gezinizi sonlandırmayın.

Adanın nüfusu ise 2001 sayımına göre 406 olup, yaz dönemlerinde bu sayı fazlasıyla artmaktadır. Akdeniz iklim özelliklerinin yaşandığın Meis’e yaz mevsimine ait herhangi bir ayda gidebililrsiniz.

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Yazlıkcım olarak, 2020 yılı içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, ilk günden bu güne, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ediyoruz. Bu dönemde siz değerli misafirlerimizin Korona virüs salgınından uzak izole bir tatil keyfi yaşamasını sağlamak için çalışanlarımızın ve villalarımızın güvenliğini, sağlığını en üst düzeyde koruyacak gerekli tüm önlemleri alıyoruz.

YAZLIKCIM İLE YAPACAĞINIZ TATİLİNİZDE NEREDEYSE EVİNİZDE OLDUĞUNUZ KADAR RAHAT HİSSETMENİZİ SAĞLAYABİLECEK ŞEYLERDEN BAZILARI…

Yazlıkcım olarak, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ederek tatilden beklentilerinizi tam anlamıyla 100’de 100 memnuniyet misyonumuzla karşılayamaya devam etmekteyiz.

Saygılarımızla,
YAZLIKCIM-BEGONVİL GRUP EMLAK TUR. TİC. VE SAN. LTD.ŞTİ

Bizi Takip Et!