Son gezilenler
Son gezilenler boş...

Muğla’nın incilerinden Fethiye ve Fethiye’nin incisi Saklıkent Kanyonu ismiyle müsemma saklı bir kent saklı bir cennet. Ülkenin çoğu kıyı kesimi yaz turizmi ile gözde destinasyonlar ancak bazen şehir yorgunluğunu atmak için daha sessiz, sakin, denizden bir nebze uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteriz ya işte Saklıkent bu anlamda fazlasıyla sizleri tatmin edecek bir yer.

Saklıkent, Antalya sınırında bulunan toplam uzunluğu 18 km, yüksekliği 200 ila 600 metre arasında değişen, görenleri etkilemekle kalmayıp ülkemizin doğal güzelliklerine bir kez daha hayranlıkla şahit olacağımız bir doğa harikası. Nasıl meydana geldiği tam olarak bilinmese de, bundan binlerce yıl önce dünyada meydana gelen jeolojik patlama sonucu ortaya çıktığı bilinmektedir. Kanyonun bu kadar büyük olmasına rağmen, 2 metreye kadar daralan yerlerde gökyüzünü görmek neredeyse imkansız. Ancak bulunduğunuz kanyon buz gibi suları, kayaların devasa büyüklüğüne dalıp gittiğinizden gökyüzünü görememeyi çok da dert etmiyorsunuz. Saklıkent, konuklarının gönül rahatlığıyla ziyaretlerini yapabilmeleri aynı zamanda bu doğa harikası alanı tehlikeden uzak bir şekilde gezebilmeleri için merdiven ve köprülerle çevrili.

Fethiye’nin Ölüdeniz’den sonra en fazla ziyaretçi ağırladığı yerlerden olan Saklıkent, çok değil bundan 26 yıl önce keşfedilmiş. Kanyonun en güzel özelliklerinden biri, el değmemiş olması. Adı üstünde doğal bir alan. Üzerinde yörenin örneklerinden kilimler ile çevrilmiş, yemeğinizi yerken ayaklarınız buz gibi su içinde soğutup, bol bol oksijen soluyabileceğiniz mekanlarla çevrili. Ancak bu mekanlar Saklıkent’in güzelliğini bozmuyor tam tersi ayrı ve renkli bir hava katıyor bu milli parka. Gezmeyi sevenler bilir, ülkenin çoğu kıyı bölgesi tadı dimağlarda iz bırakan gözlemeleri ile meşhur. Saklıkent’e giderken yol üstünde pek çok gözlemeci ile karşılaşıyorsunuz ve kanyona vardığınızda da yine mis gibi kokularıyla sizleri çeşitli gözlemeci karşılıyor. Yani kanyon her anlamda beklentilerinizi karşılayacak bir gezi sunuyor sizlere. Saklıkent’in özelliği, kayaların arasında olması ve bu özellik elbette içi büyüklü küçüklü suların içinde yürürken size zorluk yaratmaması için düz bir ayakkabı tercih etmeniz gerekmektedir. Ancak ayakkabınız çok uygun değilse bile merak etmeyin, kanyonda gezmeniz için size uygun ayakkabılardan kiralayıp serin suların ve bu gösterişli kayaların tadını çıkarabilirsiniz. Ha tabi unutmadan yanınıza yedek bir kıyafet almanızda fayda var. Çünkü Islanmanız ya da sularda yürürken kendiniz serin sulara bırakmanız olası bir ihtimal.

Fethiye’ye gidenler bilir, yazın sıcaklık bazı dönemlerde 40 dereceye kadar ulaşabiliyor. Ancak bu kavurucu sıcağı Saklıkent içinde hissetmiyor tam tersi ayağınızı soğutan buz gibi sularla dışarıdaki sıcaklığın sizi bunaltmasına izin vermiyor bu güzide destinasyon. Tabi bu cennet köşeyi ziyaret belirli bir ücret karşılığında kapılarını size açıyor. Sivil 6 TL öğrenci için de 3 TL gibi bir fiyat ile kanyonu ziyaret edebilirsiniz.

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Yazlıkcım olarak, 2020 yılı içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, ilk günden bu güne, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ediyoruz. Bu dönemde siz değerli misafirlerimizin Korona virüs salgınından uzak izole bir tatil keyfi yaşamasını sağlamak için çalışanlarımızın ve villalarımızın güvenliğini, sağlığını en üst düzeyde koruyacak gerekli tüm önlemleri alıyoruz.

YAZLIKCIM İLE YAPACAĞINIZ TATİLİNİZDE NEREDEYSE EVİNİZDE OLDUĞUNUZ KADAR RAHAT HİSSETMENİZİ SAĞLAYABİLECEK ŞEYLERDEN BAZILARI…

Yazlıkcım olarak, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkili mercileri dikkatle takip ederek tatilden beklentilerinizi tam anlamıyla 100’de 100 memnuniyet misyonumuzla karşılayamaya devam etmekteyiz.

Saygılarımızla,
YAZLIKCIM-BEGONVİL GRUP EMLAK TUR. TİC. VE SAN. LTD.ŞTİ

Bizi Takip Et!